Tuinpalen behandelen

Andre

  • #1
Moet je geimpregneerde tuinpalen ook behandelen (in de menie zetten) alvorens ze tegen een muur te plaatsen of in de grond te plaatsen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Van welk soort hout zijn ze ?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Geimpregneerde palen rotten ook weg door invloed van vocht.
Het beste is er voor zorgen dat ze niet in aanraking komen met vocht en als ze nat zijn ze zo snel mogelijk weer opdrogen.

Ik heb samen met de buurman een schutting geplaatst, hij heeft het voorste gedeelte gedaan ik het achterste.
Hij heeft zijn geimpregneerde vuren palen gewoon 80 cm de grond ingegraven. Vorig jaar heeft hij de 1e palen al vervangen en nu na 5 jaar moet je niet aan het voorste gedeelte van de schutting komen anders valt deze gewoon om.

De palen die ik de grond in heb gegraven heb ik eerst aan de onderkant 3 keer goed in de zwarte teer gezet en heb dit tot ongeveer 10 cm boven de grond uit laten komen.
Je kunt wel zien dat ze iets beginnen te rotten vlak boven de grond, maar dat is alleen de eerste paar mm de rest van het hout is nog gewoon hard.
Vandaar dat ik nu betonpalen aan het gieten ben met bovenop een houder waar de paal in vast gezet kan worden.

Deze betonpalen komen ook weer zo'n 10 cm boven de grond uit (kan ik het aangetaste gedeelte afzagen) en zijn aan de zijkant open zodat eventueel vocht goed weg kan en ik hoop dat het geheel zo wat langer mee kan gaan.
Wellicht zijn er nog betere oplossingen, maar ik denk op deze manier het grootste probleem "vocht" te kunnen voorkomen.

suc6

Gerrit Bakker
 

Jacco

  • #4
Geimpregneerde palen hebben gewoon geen lange levensduur. Enige oplossing is hardhout.

Maar om je vraag te beantwoorden. Ik zou ze door middel van afstandhouders circa 1 cm vanaf de muur vastboren. Dan kunnen ze droogtochten. Het gedeelte wat in de grond komt zou ik zeker menien.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu