Boren in voegen

Topfloor

  • #1
Kan iemand me misschien vertellen hoe ik gaatjes boor in de voegen van (wand-)tegels? Misschien is hier een speciaal foefje voor?
(It's not easy being green :mrgreen: )
 

EdP

  • #2
Wat is het probleem, dat de boor wegstuitert?
 

Bouwer Bob

  • #3
Neem er de tijd voor en begin met een lage boorsnelheid!

grv Bob
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Begin langzaam, met een steenboor, zonder de klop te gebruiken, en niet te hard drukken want ik denk dat je boor breder is dan de voeg, druk je hard dan zal de boor, als hij in de lengte richting van de voeg staat, met de snijvlakken vrij ver in de voeg zakken en daarna plots de harde tegel tegen komen waardoor de kans bestaat dat er stukjes van de tegels afknappen.

Ik zal proberen uit te leggen hoe je dat gewoon uit de hand kunt doen.

Hou de boor met een hand vast bij de hals/voorkant en met de andere hand aan de achterkant. Leun met elleboog van de voorste hand tegen de muur zodat je je met deze arm tegen de muur af kunt zetten.

Duw nu met de achterste hand de boor naar de muur terwijl je juist met de voorste hand de boor probeert tegen te houden.
Probeer zo met de boor (op gemiddelde snelheid) zo langzaam mogelijk door het eerste stukje tegel te boren en zodra je ook in de voeg zit kun je gewoon duwen.

Liggen de voegen erg diep gebruik dan een boorstandaard (wel eerst plakband aan de onderkant plakken om krassen op de tegels te voorkomen) die je gewoon te laag insteld zodat je de boor langzaam naar beneden door de voetplaat kunt drukken en de randen van de tegel eerst voorzichtig wegboort voordat je bij de voeg komt.

Doe dat desnoods met z'n tweeën waarbij de ene de standaard op de plaats houdt en de ander de boor naar beneden duwt.

suc6

Gerrit Bakker
 

Marsepein

  • #5
Prima uitleg!

Maar zelf houd ik altijd aan om midden in een tegel te boren. Door in een voeg te boren beschadig je vaak 2 of meer tegels, terwijl bij het boren midden in een tegel er maar 1 een gat heeft.

Het is maar wat je makkelijker vindt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Het handigste vind ik het met een accuboormachine, net zo ver boren tot u door de voeg heen bent en de rest in de muur boren met een klopboormachine.
Met een accuboor is er veel meer controle over de machine en is het toerental beter te regelen.
 

Bouwer Bob

  • #7
Topfloor is ook van zn stoel gevallen van het lachen!

Eerste bericht op 1-04-2006


bob
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu