Lekkage vloerverwarming

A

Anonymous

Gast
  • #1
Wij zijn sinds kort verhuisd en hebben de bestaande vloerverwarming van een open sytseem naar een gesloten systeem laten ombouwen. Het gesloten systeem verliest druk. Er zit dus ergens een lekkage. Bestaat er een middel om deze lekkage te verhelpen zonder dat ik de hele vloer open moet maken, net zoals je iets hebt om een lekkeband van een fiets te repareren. Zo niet, is het dan mogelijk om met vochtmeters of andere instrumenten de lekkage op te sporen. Wij zien nergens vocht naar boven komen.

Alvast bedankt voor je antwoord.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Beste Harald, wat bedoel je met een open systeem t.o.v de vloerverwarming. Was het eerst een open systeem zonder vloerverwarming en is het nu een gesloten systeem met (nieuwe) vloerverwarming. Of bedoel je een gescheiden systeem, oude vloerverwarming met tyleenslangen wordt vaak middels een warmtewisselaar gescheiden gemaakt. Ik heb zelf nog nooit van een open systeem met vloerverwarming gehoord?
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Een beetje laat ik wist nog niet dat jullie zo snel reageren. Ik had een bestaand systeem waarbij de radiatoren niet gescheiden waren van de vloerverwarming. Nu is er een warmtewisselaar tussen gezet. Binnen het huidige vloerverwarmingssysteem daalt de druk, dat wijst op lekkage. Nu hoop ik dat er al iets is uitgevonden om een lekkage te verhelpen zonder dat je de vloer moet uithakken.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Even voor de zekerheid Harald, nu het systeem gescheiden is heb je als het goed is een apart vulpunt/metertje maar ook expansievat en drukventiel(overstort). Controleer of het drukventiel niet staat te lekken in een aansluiting op het riool.(Lijkt me niet maar toch controleren). Additieven om Tyleen slangen e.d lekdicht te krijgen zijn er wel maar waar je ze moet verkrijgen en hoe goed ze zijn heb ik geen ervaring mee omdat ik het zelf nooit toepas.

Ben je 100 procent zeker dat er geen lekkage is bij een aansluitkoppeling van 1 van de slangen?
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Harald,om te kijken welke slang er evt lek is ,vul de vloerverwarming set bij,bv 2bar,zet dan alle slangen dicht Ook aan de achterste balk,pomp uit,draai dan 1 voor 1 de slangen langzaam open,en hou de druk in de gaten,daalt de druk dan weet in welke slang de lekkage zit,deze zou je dan met eerst cv-cleaner kunnen doen ,en daarna met cv-leksealer,deze vult alle kleine gaatjes op in je systeem,

gr.Ben
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Ben,

Bedankt voor je informatie om de lekkage in de vloerverwarming te verhelpen. Geeft CV-leksealer geen problemen met mijn pomp en sluiters?

Alvast bedankt voor je antwoord.

Harald
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu