Geen warm water uit geiser

A

Anonymous

Gast
  • #1
Sinds enige tijd komt het voor dat de geiser (Vaillant Geyser Mag NL 135/11 XZ) geen warm water produceert. Eerst krijg je dan wel warm water maar na korte tijd kan het zijn dat er helemaal geen warm water uit de kraan komt. Draai je dan het koude water helemaal dicht en wacht je even dan komt er meestal wel weer warm water. Maar dit is vaak van korte duur en moet de koude kraan weer dichtgedraaid worden. Ik heb al een beetje gezocht naar wat hier de oorzaak van kan zijn. Ik heb gelezen dat het aan de warmtewisselaar kan liggen. De oplossing zou het ontkalken van de warmtewisselaar zijn. Nu weet ik niet of dat bij mij ook het geval is en ik weet niet hoe ik de warmtewisselaar kan demonteren (ik weet niet waar de warmtewisselaar precies zit). Wie kan mij verder helpen?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Maarten,je warmtewisselaar is het niet,,,gebeurd weleens dat er een spaarkop op je douchekraan gemonteerd is,of oude kop terug plaatsen of hoeveelheidsbegrenzer uit het handsvat halen(zit bij de slangaansluiting bij handdouche)Maar denk eigenlijk dan je membraan in je waterschotel lek is (gescheurd)daardoor wordt de gasklep moeilijk geopend,en doordat je de koudwater dicht draaid,krijgt het warmewater weinig tegendruk en kan hem dan net openen,je merkt het ook weleens dat er ineens meer water uit je warmwaterleiding komt.

gr.Ben
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Het klopt idd dat er soms meer water uit de warmwaterleiding komt. En de oorzaak zoals jij beschrijft klinkt erg logisch. Is het moeilijk om dat membraan te vervangen?
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Maarten,als je onder je geiser zal kijken,en je ziet de warm/koudwateraansluiting,die zitten nm aan de schotel vast waar het membraan in zit,ja ,en wat is moeilijk!!!!vaak zit je meer te klooien dat je het juiste gereedschap niet hebt,en je moet het type opgeven bij een installatie-bedrijf,zodat je wel het goeie membraan krijgt,en vergeet niet wat pakkinkjes mee te nemen voor de koppelingen van het water wat je los moet koppelen.

gr Ben
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Beste Ben.

Heel erg bedankt voor je reacties. Ik ga kijken of ik zo'n membraan ergens kan krijgen. Wat het gereedschap betreft zit t wel ok. Ben alleen niet ervaren wat betreft geisers etc. In ieder geval bedankt en als ik weer iets te vragen heb dan kom ik er op terug, ok?

Groeten, Maarten
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu