Gips of cellenbeton als keuken muur.

Rby

  • #1
Klussers,

In me huis wil ik een muur gaan plaatsen van 2600mm, aan de ene kant zit de trap met de trap kast en aan de andere kant komt de keuken. - worden boven en onder kasten gemonteerd aan de muur.

Nu was ik dit van plan te doen met cellenbeton/gasbeton blokken ivm de kosten en het makkelijk te verwerken er van ( heb het vaker gedaan en stuce kan ik zelf ).

Maar nu lees ik veel tegenstrijdige verhalen betreft de sterkte en word er oa op het forum gibo/gipsblokken aangeraden omdat deze sterker zou zijn.

Nu ben ik een aantal regulieren bouwmarkten langs geweest zonder succes, de groot handel waar ik toegang heb kon ze wel leveren maar tegen een schrikbarende prijs (450x500x100 a €5.38 per stuk).


1) is gips inderdaad zoveel sterker dan cellenbeton?

2) hoe zit het met het opbouwen van gips blokken? Kunnen deze strak tegen de muur/plafon gelijmd worden of het zelfde als cellen beton, veerankers - pur schuim - gaas.

3) iemand nog een hint waar ik ze goedkoper kan krijgen? :)
 

Rby

  • #2
Op bijna alles al een antwoord gevonden. Het gaat toch een gipsblokken muur worden in 100mm dik, dit zou voldoende moeten zijn i.c.m. de juiste pluggen.

Enkel vraag 2 blijft deels onbeantwoord op het internet.
Het ene bericht zegt dat je ze koud tegen de bestaande muur kan lijmen en een kleine rand (10mm) bij het plafon moet opvullen met lijm en gaas. Maar nu het probleem, er word ook gesproken dat je ze moet bevestigen met veerankers en het kozijn met kozijn ankers (doh :roll: )

Iemand die me daar duidelijkheid over kan verschaffen?


De muur word geplaatst op een betonnen vloer i.c.m. een U profiel, de muur komt dwars tussen 2 bestaande langs muren te staan,waarvan 1 de buiten muur is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu