Aansluitpunt 1/2" met ronde gegalvaniseerde dop afgeslo

Dannyle

  • #1
Een ongebruikt aansluitpunt welk afgesloten is met een gegalvaniseerde dop zit gelijk met de muur op een zeer moeilijk bereikbare plaats. Normaal gezien zet je zoiets los met een (engelse-) sleutel of met een gas-tang op de kraag van de stop. Maar deze stop zit in de muur en op een moeilijk bereikbare plaats waardoor dit niet mogelijk is. Bestaat er in de loodgieterijwereld een speciale dopsleutel in vierkant (11,3 a 11,5mm) waarmee dergelijke stoppen kunnen los (of vast) gezet worden met behulp van een ratelsleutel met verlengstuk? Elke raadgeving welkom.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Gewoon los draaien met waterpomp tang

anders plaats even een foto hoe moeilijk deze zit
 

Dannyle

  • #3
De afsluitstop 1/2" is enkel langs de voorzijde goed bereikbaar. Zijdelings vrijwel geen bewegingsruimte. Met platte sleutel / engelse sleutel / gas tang lukt het niet. Zie enkel een oplossing met een vierkante dopsleutel (11,3 a 11,5mm) met verlengstuk op een ratel. Vraag is of zo een speciale dopsleutel bestaat. Bij de gangbare dopsleutels is de vierkant (waar de ratel opkomt) ofwel te groot ofwel te klein anders had ik zelf al zoiets gelast met een oude dop.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Dan is het ook geen dop maar een stop 1/2" je had het eerst over een dop

daarom zei ik ook maak even een foto zodat ik kan in schatten wat wel wil want wij kunnen van afstand niks zien.

speciale dopsleutels bestaan niet

kan je er een gat in boren en dan met een linkse tap er uit draaien
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Met een dopsleutel 13 van onderstaand model moet hij eruit kunnen of het vierkant moet afgesleten zijn, dan dop 12 proberen.

 

Dannyle

  • #6
Gelijk heb je Henk, het is een stop en geen dop, zoals uit "onderwerp" eerst blijkt, maar uit mijn verdere tekst is wel duidelijk dat het om een stop ging.
Blijkbaar zag ik door al die stoppen, niet meer uit mijn doppen. Nu ik weet dat hiervoor geen "speciale" vierkante dopsleutels bestaan zal ik het dus zoals Jan aangeeft eens met mijn gewone dop-set 13 of 12 proberen. Gaatje boren is echter een laatste redmiddel daar de linkse tap (met verlengstuk) kan afbreken en dan.... Als het niet lukt neem ik ter plaatste zijnde eens een foto.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
:prima:


Succes
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Met gewone zeskant of twaalfkant doppen lukt het lang niet altijd, de dop op de foto heeft een heel andere binnenkant ook al is die gewoon te gebruiken als normale dopsleutel.
 

Black Knight

  • #9
Zelf pak ik indien mogelijk een 12-kant dop. Het nieuwe systeem doppen (met die ronde uitsparingen) heb ik ook, maar nog niet geprobeerd op een stop :D

Heb er ook al losgekregen door een griptang op het vierkante deel van de stop te spannen, en dan met een andere tang deze griptang en dus ook de stop los te draaien
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #10
Ik weet niet of dit de goede maat heeft, maar probeer eens een verlengstuk
van een dopsleutelset andersom te gebruiken. Het "holle" deel dus op de stop
en op het andere deel een steeksleutel of andere sleutel.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu