Aansluiten Wintop Everest Dual USB-charger inbouw

Charlie-Victor

  • #1
Recentelijk aangeschaft, alleen de aansluiting(en) geven mij de nodige vraagtekens. Aan de achterzijde van de Dual USB-charger bevinden zich een viertal aansluitpunten welke gekenmerkt zijn met volgende aanduidingen: X-N-X-L. Nu gaat mijn kennis tot zoverre, dat N de Nuldraad zou kunnen zijn en L de Fasedraad. Waarvoor diene dan de X-aansluitingen, zoals eerder vermeld. Tot op heden heb ik met behulp van Google hierover (nog) niets kunnen vinden, dus is mijn hoop gevestigd op dit forum. De USB-Charger heb ik gekocht bij Gamma en staat daar als "huismerk". Op de site van Gamma is hierover eveneens niets te vinden.

Iemand enig idee? Geen gok s.v.p.! Uittesten is geen optie i.v.m. eventuele schade aan apparatuur.

Bij voorbaat dankjewel!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Foto?
 

Charlie-Victor

  • #3
Hierbij een foto:
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Daar komt niets op.
Blauw op N
Bruin op L
 

Charlie-Victor

  • #5
Wordt met behulp van een stekker aangesloten, dus de kleurcodering wisselt bij gebruik. Is dat schadelijk bij gebruik? Wanneer een "losse" USB-lader (stekker) gebruikt wordt zijn de polen ook verwisselbaar qua aansluiten?
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #6
Let wel op een goede trekontlasting als je hier een snoer met een stekker aan monteert.
Omwisselen van N en L kan geen kwaad. Net als een telefoonlader op twee manieren in een stopcontact kan. Maar niet aan de USB- aansluitingen rommelen, de laatste zin met vraagteken begrijp ik niet.
 

Charlie-Victor

  • #7
Ik zal het nogmaals (trachten) uit te leggen: De USB-charger wordt -althans, dat is de bedoeling- m.b.v. een stekker op een verdeeldoos aangesloten. Het wordt lastig om dan de juiste kleur te ontdekken, bovendien zal dat kunnen wisselen bij het opnieuw plaatsen van de stekker. De aansluitingen zoals eerder aangegeven zal ik dus gebruiken (uitgezonderd de X-aansluitingen, deze blijven ongebruikt) en de bruine / blauwe kunnen -via de stekker- veranderen. Mijn vraag is dus of dat schade aan de USB-Charger kan toebrengen. Is dit Überhaupt te vergelijken met een losse USB-netstroomstekker? Dit gezien het feit dat er ook een "pool-wisseling" plaats zal vinden. Ik hoop dat het verhaal nu enigszins duidelijk is? Alvast dankjewel voor alle moeite én reacties!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Nee, usb heeft een vaste + en - en zijn niet afhankelijk van de stroomvoorziening, dit ding is alleen niet bedoelt om aan te sluiten via een stekker.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #9
Waarom gebruik je een inbouw usb aansluiting om hem niet in te bouwen? terwijl er gewoon stekkers in de handel zijn die bedoeld zijn voor mobiel gebruik?
 

Charlie-Victor

  • #10
Wel Ingmar89, het zit zo: De USB-Charger wordt dus wél ingebouwd, alleen niet als vervanging van een bestaand stopcontact. Ik ben op dit moment bezig om eigenhandig een wandmeubel, annex computermeubel te maken. Hierin komen stopcontacten voor extra gebruik én de USB-Charger op één frame. Deze staan continue onder stroom m.b.v. een soort verlengsnoer naar een stopcontact. De aansluitingen voor computer en randapparatuur komen op aparte stekkerdozen te staan die d.m.v. een hoofdschakelaar uitgezet kunnen worden, zodat de adapters bij het niet gebruiken ook geen energie verbruiken. En nu komt het: Dat snoer voor de USB-Charger zit met een stekker in een stopcontact enkele meters verder. Mocht dit stopcontact voor iets anders gebruikt moeten worden, denk hierbij aan stofzuiger e.d., dan veranderd automatisch de polarisatie m.b.t. draadkleur. Vandaar mijn vraag hierover.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #11
Duidelijk!
Das geen enkel probleem. Het is immers wisselspanning :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu