Aansluiten spiegelverwarming

Erwin_83

  • #1
Beste forum gangers.

Ik ben momenteel bezig met het verbouwen van mijn badkamer en heb wat vragen waar in op internet en het forum nog even geen antwoord op heb gevonden.

Ik heb een spiegelkast gekocht en wil hierin spiegelverwarming maken.
Het deurtje van de spiegelkast is gemaakt van brede latten waarop de spiegel gemonteerd is (denk gelijmd). Hiertussen is nog een ruimte over van ca. 30x45 cm waar ik de spiegelverwarming op kan plakken. Nu heb ik al gelezen dat je de verwarming niet tot de rand moet plakken, dus dat gaat wel lukken er vanuit gaan de dat ze de spiegelrand bedoelen en niet de rand van de latten waar deze op vast zit. Kan ik nog problemen verwachten als ik dit zo doe? Ik vind nergens dat het niet geschikt zou zijn voor in een spiegelkast, maar ik kan ook nergens een voorbeeld vinden waar mensen het wel zo gedaan hebben. Wel zal ik in de gaten moeten houden met spullen in de kast of die er tegen kunnen, aangezien de het verwarmingselement 40 tot 50 graden word (220volt element)

Volgende vraag, ik kan de spiegelverwarming gaan aansluiten via de lichtschakelaar van de lamp boven de spiegelkast, echter dan word de spiegel altijd warm ook als er niet gedoucht is. Een losse schakelaar om de spiegel zelf te bedienen kan ook, maar die zal in de praktijk dan vaak vergeten worden om uit te zetten, ook zonde en niet bevorderlijk voor het verwarmiselement denk ik. Dus vraag ik me af of hier een betere oplossing voor is, bijvoorbeeld een schakelaar die je aan zet voor het douchen en die dan vanzelf na zeg maar 30 minuten uitgaat. Of nog mooier een sensor die de spiegelverwarming aanzet als het te vochtig word.

Mocht de montage in de kast geen probleem zijn en schakelopties niet mogelijk of te duur, dan zal ik het gaan aansluiten via de lichtschakelaar van de lamp boven de spiegelkast.

Ik hoop dat iemand wat ervaring of ideeën heeft hiermee.

Alvast bedankt.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
De spiegelverwarming in de kast, dat kan goed.
Als je die niet apart wilt schakelen, dan het beste tegelijk met de spiegel verlichting.
Zo vergeet je hem nooit om uit te zetten.
 

Erwin_83

  • #3
Andere oplossing bedacht. De spiegelverwarming ligt inmiddels al klaar. Ik ga deze aansluiten op een aparte schakelaar in de spiegelkast. Boven op de kast komt een RGB LED strip voor sfeerverlichting in de badkamer en deze sluit ik dan via dezelfde schakelaar aan.

Dus met douchen sfeerverlichting aan en gelijk een spiegel die niet meer beslaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu