Aansluiten ding dong gong op batterijen

Calypso

  • #1
Ik ben een leek op gebied van elektriciteit en vraag jullie advies. Ik heb een ding dong gong en weet niet waar ik de twee draden, blauw en rood die van de drukbel komen moet aansluiten. Ik heb vier nieuwe 1,5 V batterijen geplaatst. Er zijn vier aansluitpunten. Linksboven staat een 0 en een F, linksonder een T en een 3, rechtsboven een 1 en rechtsonder een 2. Ik heb de draadjes aangesloten op de punten 1 en 2. Als je op de bel drukt hoor je éénmaal ding daarna doet hij het niet meer. Er is dus geen verbinding meer met de meterkast, dat heb ik laten vervallen.
Graag uw reactie.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Een foto zou helpen.
 

Kaajee

  • #3
Waarschijnlijk heb je hem correct aangesloten, alleen werken die dingen deels mbv de zwaartekracht en lag de bel waarschijnlijk plat toen je hem testte.......klopt dat?

Dus hou de bel in de positie waarin ie normaal gesproken ook aan de muur zou hangen en waarschijnlijk doet ie et dan wel zoals bedoelt.

Het stroompje zorgt er voor dat de hamer ('klepel') omhoog gaat en z'n eerste gong, de 'ding', doet, vervolgens (als de knop losgelaten wordt en er geen stroompje meer loopt) valt de hamer/klepel naar beneden en zorgt voor de 2e gong, de 'dong' (samen: ding-dong...... :mrgreen: ).

Verder gewoon proberen, er kan weinig tot niets misgaan. Alleen dus wel proberen het de gong/bel in de/een juiste positie.......
 

Calypso

  • #4
De gong hangt waterpas aan de muur. Als ik de draadjes los tegen de contactschroefjes 1 en 2 houdt geeft de gong zijn geluid, maar als ik ze daarna vast schroef en druk op de bel hoor ik alleen maar een zoemend geluid.
 

Jean-Marie

  • #5
Ik heb hetzelfde probleem. Ik heb een Friedland gong 117 in mijn vorig huis en nu mee verhuisd naar mijn nieuwe huis. De gong aangesloten op de beltransformator 12V die in de meterkast zit. In mijn oude huis deed de gong het goed, maar weet niet welke aansluitingen daar gebruikt werden.

Er zit een 0, 1, 2 en 3 aansluiting op. Als ik de gong aansluit op nummer 2 en 3 en op de knop druk (en los laat) hoor ik alleen een 'Ding'. Een 'Dong'hoor ik niet. Alleen het rechter gong-lamel geeft een geluid. Het hamertje tikt niet tegen de linker lamel.
De gong houd ik verticaal en waterpas zoals t hoort.
Als ik de andere aansluitingen gebruik dan doet ie niks of hij zoemt alleen maar.

Wat doe ik fout? Wie o wie kan mij helpen aub? Of wat kan ik uitproberen? Ik neem aan dat de trafo goed is?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Iedere vragensteller zijn eigen topic op Klusidee.
Dit is een oud topic uit 2011.
Start even je eigen nieuwe topic.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu